Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

μονοπάτι με καρδιά


"Μελέτησε κάθε μονοπάτι προσεκτικά, δοκιμάζοντάς το με οποιονδήποτε τρόπο κρίνεις απαραίτητο -μετά κάνε στον εαυτό σου, αλλά μονάχα στον εαυτό σου, μία ερώτηση: "το μονοπάτι αυτό έχει καρδιά;"
Κάθε μονοπάτι είναι ίδιο με οποιοδήποτε άλλο. Κάποια παίρνουν τον τάδε ή τον δείνα δρόμο, ενώ κάποια πηγαίνουν ευθεία. Όμως στο τέλος κανένα δεν καταλήγει κάπου. Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε ένα μονοπάπι και σε κάποιο άλλο είναι ότι κάποια έχουν καρδιά ενώ κάποια άλλα όχι. Το μονοπάτι που έχει καρδιά θα σε ανυψώσει, θα χαλαρώσει το φορτίο σου και θα σε χαροποιήσει. Το μονπάτι που δεν έχει καρδιά θα σε κάνει να σκοντάφτεις, θα τσακίσει το πνεύμα σου και τελικά θα σε κάνει να βλέπεις τη ζωή σου με θυμό και πίκρα."
Τολτέκοι
Theun Mares

2 σχόλια:

  1. Τελικά λές ότι αυτός είναι ένας απο τους λόγους που τα τελευταία χρόνια είχα πάντα νεύρα και θυμό? Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξω μονοπάτι,μήπως και αρχίσω να απολαμβάνω περισσότερο την ζωή!
    Βέβαια ποιος μας διασφαλίζει αν με την δεύτερη ευκαιρία θα διαλέξουμε τον σωστό δρόμο?....

    GINA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένας...Τζίνα, αλλά λίγο παρακάτω λέει "η μόνη αποτυχία στη ζωή είναι να αποτύχεις να παλέψεις..." και "ο πολεμιστής ... αγωνίζεται να είναι ελεύθερος να χαίρεται τη ζωή του μαζί με τις πλούσιες εμπειρίες που αυτή φέρει Το να ζει κανείς μ'αυτόν τον τρόπο τη ζωή του δεν σημαίνει ότι έχουν εκπληρωθεί αυτόματα και όλες του οι επιθυμίες γεγονός που εξαρτάται από τον προορισμό του στη ζωή. Σημαίνει όμως ότι το πεπρωμένο κάποιου, είτε είναι πλούσιος και ζει σε ένα μεγαρο είτε έχει μια ταπεινή ζωή και ζει σ' ένα μικρό σπίτι, θα εκτυλιχθεί ειρηνικά και ήσυχα. Μόνο σ'αυτήν την ήσυχη ζωή είναι που ανακαλύπτει κανείς τη χαρά και το θαύμα που πηγάζουν από τη γνώση που ενυπάρχει στο να βαδίζει κανείς σε κάποιο μονοπάτι με την καρδιά του, γιατί η καρδιά βρίσκεται όπου είναι και ο αληθινός προορισμός μας" ... Καλή τύχη σου εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Shaman Skywatcher