Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

αγκαλιάζοντας το φόβο

... δεν μπορεί να υπάρξει μεταμόρφωση χωρίς φόβο. στις διδασκαλίες όλων των μυστικιστών και στα αρχαία κείμενα, συναντάμε σημαντικές πληροφορίες για τη σκοτεινή νύχτα της ψυχής, την κοιλάδα  των δακρύων ή τη φάση της σύγχυσης. Είναι φυσικό ότι ο νούς επιζητά τη μεταμόρφωση, χωρίς να πρέπει να μετακινηθεί στο άγνωστο, όπως ο σπόρος που θέλει να γινει αμέσως δέντρο, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό και αντίκειται στη φύση του.
Αν ο νούς καταφέρει να μην αντιδράσει στο φόβο, τότε, αυτόματα ο φόβος εκμηδενίζεται. Στην απουσία του φόβου, υπάρχει μόνον επίγνωση. στη συνέχεια, ο εαυτός σας θα βρεθεί να στέκεται στην άκρη της γέφυρας της  επίγνωσης.Είναι γνωστή ως η επίγνωση που είναι απαλλαγμένη από τις επιθυμίες ή επιλογές -ένα στάδιο ύπαρξης που η επίγνωση δεν εστιάζει σε κάποιο συγκεκριμένο υποκείμενο, αλλά είναι απλώς η απόλυτη επίγνωση.
Manuel Schoch
"Τα χαρίσματα  θεραπεύουν"

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ο δρόμος της σιωπής


Η σιωπή είναι η έκφραση της ειρήνης, της αρμονίας, της τελειότητας. Εκεινος που αρχίζει να αγαπάει τη σιωπή, που καταλαβαίνει ότι η σιωπή του φέρνει τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ψυχική και την πνευματική δραστηριότητα, καταφέρνει σιγά σιγά να την πραγματοποιήσει σε οτιδήποτε κάνει: όταν μετατοπίζει τα αντικείμενα, όταν μιλάει, όταν περπατάει, όταν εργάζεται, αντί να προκαλεί ολόκληρη αναστάτωση, γίνεται πιο προσεκτικός, πιο λεπτός, πιο απαλός, και ό,τι και αν κάνει είναι εμποτισμένο με κάτι που μοιάζει να έρχεται από έναν άλλο κόσμο από έναν κόσμο που είναι ποίηση, μουσική, χορός, εμπευση.
Omraam Mikhaël Aïvanhov

Shaman Skywatcher